WAT IS JOUW SITUATIE?

In je leven zijn genoeg mijlpalen en veranderingen die van invloed zijn op je woonsituatie. Positief, maar helaas soms ook negatief. Juist op deze momenten moet je verstandige keuzes maken. Daarom staan we voor je klaar met een gepast en bewust advies voor je hypotheek én verzekeringen!

IK ZOEK EEN WONING

Op zoek naar een nieuwe woning? Spannend én leuk! in dit proces komt er veel op je af; bezichtigingen doen, bieden op een huis, een hypotheek regelen en nog veel meer belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden.

Om dit proces makkelijker voor je te maken, helpen onze adviseurs je graag! Ons stappenplan maakt het proces naar het kopen van een nieuwe woning een stuk makkelijker en overzichtelijker. Benieuwd? Let’s go!

STAPPENPLAN

1. Wat zijn je financiële mogelijkheden?

Koop je alleen of met je partner? Heb je spaargelden of ander inbreng? Of kan je gebruik maken van een starterslening? Via onze hypotheek pagina kan je gemakkelijk een snelle indicatie krijgen van wat je kunt lenen. Wil je vervolgens echt weten wat je kunt lenen? Neem dan contact met onze hypotheekadviseurs op! Dan maken we een afspraak.

2. Vind je droomhuis

Je weet wat je bandbreedte is en dus kan je nu gericht op zoek naar je droomhuis! Zit er iets tussen? Dan volgt er een bezichtiging; zorg ervoor dat je goed informeert over het huis voorafgaand aan je bezichtiging. Mocht je echt interesse hebben? Schakel dan bijvoorbeeld een aankoopmakelaar in voor een stukje extra begeleiding bij de aankoop en onderhandelingen.

3. Het uitbrengen van een bod!

Zit je droomhuis ertussen? Dan start het onderhandelen! Denk goed na over wat je maximaal wilt betalen voor je woning én hoeveel eventuele verbouwingen zullen kosten. Het is belangrijk dat je hier geld voor reserveert. Ook het meenemen van ontbindende voorwaarden – zonder dat je meteen vast zit – zijn belangrijk om mee te nemen in je bod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voorbehoud van financiering (als je nog niet zeker weet of je de financiering rond krijgt) of aan bijvoorbeeld een bouwtechnische keuring zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je goed nagedacht over al deze aspecten? Dan kun je je eerste bod gaan uitbrengen!

4. Hypotheek regelen

Ben je het eens geworden met de verkopende partij  én is je bod geaccepteerd? Dan volgt de volgende stap; het tekenen van een voorlopig koopcontract en het regelen van de hypotheek. Meer weten over hypotheken en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Lees hier meer over op onze website. Daar vind je onder andere meer informatie over rentestanden en andere handige tools die je inzicht zullen geven.

5. Naar de notaris!

En dan de laatste stap; naar de notaris. Onze hypotheekadviseur maakt voor jou de stukken rond en zorgt dat de hypotheek wordt afgesloten. Het formele gedeelte – ook wel; de sleuteloverdracht – vindt plaats bij de notaris. De notaris leest samen met jou de stukken door en controleert of je alles hebt geregeld dat je moet regelen. Dan komt het moment suprême…  het ondertekenen van de hypotheekakte. Gefeliciteerd! De woning is nu officieel van jou.

IK WIL MIJN HUIS VERKOPEN

Spannend… je gaat je huis verkopen! Een nieuw huis is leuk, maar bij het kopen van een nieuw huis komt een hoop werk kijken. Een financiële check, hypotheek, bouwtechnische keuring, onderhandelingen en ga zo maar door! Door alles wat je moet regelen zou je bijna vergeten dat je je eigen huis nog moet verkopen. Wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Lees hieronder de stappen die je moet ondernemen wanneer je je eigen woning gaat verkopen!

De makelaar

Een logische eerste stap in het proces naar het verkopen van je woning; een makelaar inschakelen! Door een makelaar aan de arm te nemen zijn de stappen van het verkoopproces gemakkelijker en tijdsbesparender dan wanneer je de verkoop zelf zou regelen. Daarnaast heeft een makelaar veel verstand van de huidige marktsituatie en zul je dus nooit voor verrassingen komen te staan. Onderhandelen? Dat doet de makelaar voor je. Jij kunt dus rustig achterover leunen terwijl de makelaar alles op alles zet om jouw woning zo snel mogelijk te verkopen. Klinkt goed toch? Precies! Benieuwd hoe de samenwerking met een makelaar verloopt? Hieronder leggen we je dit stap voor stap uit.

De woningwaarde bepalen

Als je je woning wilt verkopen moet je weten hoeveel je ervoor kan (en mag) vragen. De makelaar komt langs en neemt je woning uitgebreid onder de loep. Achteraf ontvang je een gedetailleerd taxatierapport en weet je wat jouw woning waard is. Het verkopen kan beginnen!

Funda 

De makelaar gaat aan de slag met het schrijven van een goede tekst en schakelt een fotograaf in voor het maken van pakkende foto’s. Zodra de foto’s en de tekst gemaakt zijn kunnen deze op huizensites zoals Funda geplaatst worden. Op deze manier wordt je woning gevonden door specifieke zoekers in de omgeving.

Niet alleen Funda is een belangrijk platform om bekendheid aan je woning te geven, ook social media wordt steeds vaker ingezet om woningen onder de aandacht te brengen. De makelaar zorgt ervoor dat jouw woning op Facebook en Instagram aan het licht wordt gebracht met een professionele post. Is jouw makelaar actief op social media? Dan heeft hij automatisch al een streepje voor! Hoe actiever jouw makelaar is, hoe groter het bereik van jouw woning zal zijn.

Bezichtigingen

Nadat de woning op Funda is geplaatst, stromen de bezichtigen (hopelijk) meteen binnen! Dat betekent dat de makelaar aan de slag kan. Hij of zij zal de kopers uitgebreid rondleiden en antwoord geven op al hun (kritische) vragen.

De koopakte

Hebben de kopers een bod gedaan en zijn jullie hier na het onderhandelen eens over geworden? Dan is het tijd voor de koopakte! Hier staan alle afspraken in die met de kopers gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopprijs en roerende zaken die worden overgenomen door de nieuwe bewoners.

Naar de notaris!

Is de koopakte door beide partijen getekend? Dan gaat de koper aan de slag om de financiering voor het huis in orde te maken. Wanneer dit gelukt is, zal de koper na nog een laatste inspectie van het huis, samen met de verkopende partij naar de notaris gaan om de verkoop rond te maken. Na het tekenen van de leveringsakte kunnen de sleutels worden overhandigd en is de nieuwe bewoner officieel eigenaar van het huis; gefeliciteerd!

EEN NIEUWBOUWHUIS KOPEN

Een nieuwbouwwoning kopen? Dat is even andere koek dan het kopen van een bestaande woning. Waar moet je precies op letten en hoe verloopt dat proces? Dat leggen we graag aan je uit!

Voordelen

Nieuwbouw; de naam zegt het al, een volledig nieuwe woning! Daar komen een hoop voordelen bij kijken. Hoe lekker is het bijvoorbeeld om je nieuwe woning zelf volledig in te delen én dat alles nieuw is? Doordat alles nieuw is ben je verzekerd van lage onderhoudskosten voor in ieder geval de eerste jaren. Verder biedt een nieuwbouwwoning meer zekerheid als gevolg van eventueel aanspraak maken op garanties. En last but not least; je nieuwbouwwoning voldoet aan de laatste milieu- en isolatie eisen én dat zorgt weer voor een veel lagere energierekening!

Kosten

Natuurlijk is een nieuwbouwwoning niet alleen maar rozengeur en maneschijn; een nieuwbouwwoning brengt ook extra kosten met zich mee. Je koopt in principe een casco huis en dat betekent dat je deze nog helemaal moet inrichten. Dit geldt ook voor je tuin; deze bestaat in eerste instantie alleen uit bouwgrond waardoor je de tuin zelf zal moeten aanleggen. Wat daarentegen wel voordelig is, is dat je een nieuwbouwwoning vrij op naam koopt. Dit scheelt behoorlijk in de kosten. Zo betaal je bijvoorbeeld geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten en taxatiekosten.

Hypotheek

Heb je interesse in een bepaalde nieuwbouwwoning of -project? Dan komt de volgende stap om de hoek kijken; het kiezen van de hypotheek die bij je past! De eerste vraag die je dan meteen kunt stellen is: “Kom ik eigenlijk in aanmerking voor een hypotheek?”. Vervolgens is het belangrijk dat wanneer je in aanmerking komt voor een hypotheek je rekening houdt met welke kosten er gemoeid gaan aan het meer- of minderwerk. Dit zorgt er ook meteen voor dat je qua financiering ook de kosten voor zaken zoals bijvoorbeeld de aanleg van een tuin of de plaatsing van een keuken beter kunt dragen. Kortom; creëer financiële ruimte om je nieuwbouwwoning helemaal naar wens te maken.

IK WIL LAGERE MAANDLASTEN

De rentes zijn op dit moment relatief laag. De kans is dus groot dat de rentes lager zijn dan de rente van  jouw huidige hypotheek. Kan dit anders? Zeker! Bespreek je hypotheek en maandlasten mogelijkheden met een van onze hypotheekadviseurs. We stellen je graag gerust en pakken de zaken beet die voor jou tot lagere maandlasten zullen leiden. Lijkt je dit wel wat? Kom dan gerust eens langs op ons kantoor in Almere.

IK WIL MIJN WONING VERDUURZAMEN OF VERBOUWEN

Verduurzamen is hot! Onderzoek geeft aan dat ruim 60% van de woningbezitters het verduurzamen van hun woning belangrijk vindt. Er wordt zelfs door een groot gedeelte van de doelgroep rekening mee gehouden bij de aankoop van een woning. Maar hoe valt dit te financieren? Dat is vaak nog een onbekend terrein. Natuurlijk helpen wij je daar graag bij! Je kunt bijvoorbeeld je spaargeld inzetten. Een goede investering, want je energie reken zal dalen en daarmee ook je lasten. Maar er is meer; ook je woning stijgt in waarde. Klinkt als een goede investering toch? Heb geen goed gevuld spaarvarken, maar zou je toch graag je woning verduurzamen? Ook dan zijn er mogelijkheden! We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • De kosten met je hypotheek meefinancieren
  • Een subsidie via de gemeente aanvragen
  • Een lening bij de bank aanvragen

Naast de verduurzaming van je huis, ook een verbouwing eraan vast plakken? Ook dit is mogelijk! Een nieuwe keuken, badkamer of eindelijk de uitbouw waarmee je meer leefruimte beneden creëert. We praten je graag bij over mogelijkheden en om tot bewuste keuzes te komen!

IK BEN ONDERNEMER

Ondernemen en een hypotheek? Dat lijkt misschien geen ideale combinatie; het inkomen van een ondernemer wisselt regelmatig en dit staat dan ook vaak bekend als een onmogelijke optie. Toch zijn er mogelijkheden voor jou als ondernemer met personeel, als ZZP-er of freelancer! Niet alleen als je al een tijdje bezig bent, óok als je een startende ondernemer of ZZP’er bent.

Onze verzekeringsadviseurs adviseren je maar al te graag over verzekeringen waar je als ondernemer aan moet denken. Informeer gerust bij één van onze verzekeringsadviseurs over de mogelijkheden. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Almere!

WIJ GAAN UIT ELKAAR

Jullie gaan scheiden of uit elkaar. Wat doen jullie nu met de hypotheek? In de emotie is het veelal lastig om praktische beslissingen te moeten nemen. En dat maakt het niet gemakkelijk om bijvoorbeeld je huis te moeten verkopen en alles wat daarbij komt kijken. Een koophuis met een hypotheek maakt de situatie vaak nog ingewikkelder; voor hetzelfde geld beslissen jullie dat er één van de twee er blijft wonen.

Andere vragen waar je in deze situatie tegenaan kunt lopen:

  • Wat gebeurt er met ons pensioen?
  • Hoe verdelen we de inboedel?
  • Blijven we met een restschuld zitten en hoe hoog is deze?
  • Wat doen we met de verzekeringen?

Wij helpen je graag met het oplossingen van deze (ingewikkelde) kwesties. Staat je vraag er niet tussen, stel deze dan gerust aan ons via ons contactformulier. Onze hypotheek- en verzekeringsadviseurs helpen je graag verder en regelen alles met betrekking tot je hypotheek en verzekeringen. Maak een afspraak dan zorgen wij dat je zorgen na de breuk een klein stukje minder worden.

IK GA MET PENSIOEN

Eenmaal met pensioen is het belangrijk om een goede reserve te hebben welke je kunt gebruiken voor je oude dag. Met het afsluiten van je eerdere hypotheek is als het goed is rekening gehouden met je pensioendatum en het verwachte pensioeninkomen. Wellicht heb je je hypotheek netjes af kunnen lossen of heeft je huis een overwaarde. Dan kun je mogelijk een deel van deze waarde verzilveren en inzetten voor jouw oude dag of wellicht toekomstplannen om zodoende nog een beetje extra te genieten. Ons advies: doe dit op tijd!

Voor hetzelfde geld denk je erover na om nog een hypotheek af te gaan nemen. Ben je nog niet met pensioen, maar komt je pensioenleeftijd wel dichterbij? Houdt er dan rekening mee dat de meeste geldverstrekkers met het toekomstige pensioeninkomen rekenen bij hypotheekaanvragen vanaf 10 jaar voor de pensioendatum. In de meeste gevallen betekent dit dat je vanaf je 57e jaar minder kunt lenen. Het is dus slim om tussentijds en voor je pensioen eens een blik op je hypotheek te werpen. Samen een blik op je hypotheek werken? Onze hypotheekadviseurs kijken graag met je mee! Maak een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs op ons kantoor in Almere, dan regelen wij de rest!

036-2079988