HYPOTHEKEN

Hypotheek berekenen

 • Indicatie van wat je ten hoogste kunt lenen op basis van je inkomen en wat het maandbedrag wordt
 • Rekening houdende met je persoonlijke situatie
 • Eigen inbreng naast hypotheeklening
 • Let op: er wordt geen rekening gehouden met persoonlijke situaties zoals de aflossingsstand, restschuld en overwerk

WELKE HYPOTHEEK PAST BIJ JOU?

Wil je graag weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Je eerste woning kopen, een nieuwe woning kopen of je hypotheek oversluiten? Twijfel je nog tussen huren en kopen? En is een hypotheek voor een ondernemer echt zo lastig?

Wij voorzien je graag van alle benodigde informatie om jouw wensen en dromen te laten uitkomen. Wij denken graag mee en helpen je verrassingen voorkomen! Ook als het wat minder gaat zijn we er ook! Extra kapitaal nodig voor de onderneming, voor verbouwing of overleg over wat te doen bij een echtscheiding?

Onze hypotheekadviseurs stellen je belangen centraal. Door jouw inkomen, woonwensen en toekomstplannen als uitgangspunt te nemen gaan we opzoek naar een hypotheek die bij jouw persoonlijke situatie past. Een passende hypotheek gaat verder dan het maximale wat je kunt lenen voor de laatste rente, er komt zoveel meer bij kijken;  zo gaan we gaan grondig door voor- en nadelen en bekijken we uitgebreid alle voorwaarden die bij het afsluiten van je hypotheek komen kijken. Zo weet je zeker dat het advies bij jou past, of je nu voor de eerste keer een huis koopt of doorstroomt naar een ander huis; Wij helpen bij het vinden van de juiste match!

Samen opzoek gaan naar de juiste match? Maak dan een afspraak online bij ons op kantoor in Almere met één van onze hypotheekadviseurs!

ACTUELE HYPOTHEEKRENTES

De laagste hypotheekrente? Via onze website vergelijk je zelf de actuele hypotheekrentes van alle aanbieders. De ideale rente en aanbieder gevonden? Alle vermelde aanbieders en hypotheekrentes zijn via ons verkrijgbaar! Samen vinden we de juiste hypotheek match.

RENTE WIJZIGINGEN

RENTEVERWACHTING

HYPOTHEEKVORMEN

Zoveel verschillende hypotheekvormen, maar welke vorm en rente sluit voor jou nou het beste aan? Een hypotheek is in principe een lening die je afsluit voor je huis. Over deze lening betaal je vervolgens rente aan de geldverstrekker, ook wel: de hypotheekrente. Wat de hypotheekrente exact inhoudt? De hypotheekrente is een maandelijkse vergoeding die je aan de geldverstrekker betaalt voor jouw hypotheek.

Het zit dus eigenlijk zo: de hoogte van de hypotheekrente bepaalt jouw maandlasten. Is een lage hypotheekrente dan altijd de beste keuze? Nee, zeker niet! Er zijn verschillende factoren die meewegen voor het maken van de juiste keuze. Welke factoren dit zijn? Dat leggen we hieronder verder uit!

FACTOREN DIE MEEWEGEN:

 • Het rentepercentage natuurlijk
 • De hypotheekvorm (lineair, annuïteiten/aflossingsvrij of een (bank)spaarhypotheek)
 • De voorwaarden die bij de hypotheek horen*
 • Fiscale regels
 • De rentevaste periode (10 jaar vast, 20 jaar vast of zelfs langer)
 • Kun je wel of geen gebruik maken van NHG?

* Voorwaarden; ook wel bekend als “de kleine lettertjes”. Een goede hypotheek is een hypotheek die goed bij je past. Gevoelsmatig zou je denken dat als de rente het laagste is dat je de beste hypotheek te pakken hebt. Niets is minder waar, want wist je bijvoorbeeld dat er aanbieders zijn waar in de voorwaarde staat dat de rente ook nog automatisch zou kunnen dalen naarmate je aflost? Dat je altijd tenminste 10% boetevrij mag aflossen?

Of dat er soms geldverstrekkers zijn waar je onbeperkt mag aflossen uit eigen middelen door bijvoorbeeld spaargeld, schenking of erfenis hiervoor te gebruiken. De rente kan dalen als je woning meer waard is geworden? Zo klinken de “kleine lettertjes” minder spannend toch? Wil je weten welke voorwaarden voor jou gunstig zijn of welke van toepassing zijn op jouw situatie? Dit leggen onze hypotheekadviseurs graag aan je uit in een vrijblijvend hypotheekgesprek.

Hoe ziet zo’n annuïteitenhypotheek er uit?

Normaal gesproken betaal je gewoon rente over de hypotheek die je hebt afgesloten en daarnaast maandelijks een klein bedrag extra als aflossing. Bij een annuïteitenhypotheek blijft de optelsom van de rente + aflossing gelijk. Je weet dus precies waar je aan toe bent (mits de hypotheekrente niet wijzigt natuurlijk).

Ieder jaar betaal je dus een gedeelte van je hypotheekschuld terug. Daardoor daalt ieder jaar ook weer het bedrag dat je aan rente verschuldigd bent én dat zorgt er dan weer voor dat je ieder jaar steeds meer gaat aflossen. Klinkt fijn toch? En dan hebben we nog iets leuks!

De rente is namelijk aftrekbaar, hierdoor betaal je minder inkomstenbelasting: de ‘belastingteruggave’. Win, win, win! Wel moeten we erbij zeggen dat je zult merken dat die in de loop der jaren wel heel langzamerhand steeds kleiner wordt.

De lineaire hypotheek

Net als bij de annuïteitenhypotheek betaal je ook bij de lineaire hypotheek gewoon rente over de uitstaande hypotheekschuld, net als dat je ook hier je lening in maximaal 30 jaar terug betaalt. Wat dan het verschil is? Bij de lineaire hypotheek is de aflossing in het begin hoger, dit komt omdat er voor de aflossing vaste bedragen worden vastgesteld en dit bij de betaalde rente wordt opgeteld. Dat zorgt ervoor dat de lineaire hypotheek in de beginjaren ook duurder is dan de annuïteitenhypotheek.

En de oude vormen dan?

Er waren ontzettend veel hypotheekvormen, want er was ook veel toegestaan. Spaarhypotheken, beleggingshypotheken, hoog-laag constructies, premiedepots, hypotheken met een beleggingsverzekering, groeihypotheken; al deze oude vormen bestaan nog steeds en blijven over het algemeen (voorlopig) gewoon vallen onder de ‘oude fiscale spelregels’. Maar waarom hebben we het dan over ‘waren’? Wanneer je nu voor het eerst een eigen huis koopt, kun je geen gebruik meer maken van de oude hypotheekvormen.

Alleen huisbezitters die gaan verhuizen en hun oude hypotheek meenemen kunnen gebruik maken van de mogelijkheden van de oude hypotheekvormen. Het is een ingewikkeld verhaal, waar we je graag advies over geven!

STAPPENPLAN

Het kopen van een eigen huis is voor veel menseneen van de allergrootste beslissingen uit hun leven. De lasten van een hypotheek lopen vaak zo’n 30 jaar door. 30 jaar van je leven? Dat is meer dan een kwart eeuw! We begrijpen dus heel goed dat je bij het financieren van je hypotheek voorzichtig bent. Om je een beetje opweg te helpen én zoveel mogelijk zekerheid te geven hebben wij speciaal voor jou een stappenplan ontwikkeld. Check het stappenplan hieronder!

 1. De inventarisatie & financiële mogelijkheden
  Stap 1! Wat is er financieel mogelijk? Iedereen heeft zijn eigen plannen voor de toekomst. Plannen die een groot deel van je besteedbare inkomen zullen opslokken. Is dat erg? Nee! Wanneer we alle kosten goed in kaart hebben gebracht, kan er berekend worden bij welke maandlast je kunt blijven zoals je gewend bent én in welke prijsklasse je dus een woning kan gaan zoeken. Klinkt overzichtelijk toch?
 2. Je hebt je droomwoning gevonden!
  Liefde op het eerste gezicht, maar hoe nu verder?; Moet er verbouwd worden? Moet je huidige woning eerst nog verkocht worden? Welk bedrag is er nodig voor de herinrichting en de verhuizing? Hoeveel ‘reserve’ moet er achter de hand gehouden worden voor het geval dat? Heel veel vragen die een belangrijke vraag zullen beantwoorden, namelijk: “Hoeveel hypotheek is eigenlijk nodig?”
 3. Het maken van een financieel plan & het kiezen van een hypotheek.
  Tegenwoordig moeten nieuwe hypotheken over het algemeen volledig afgelost worden. Maar doen we dat via annuïteiten, of lineair? Zijn er misschien nog ‘oude hypotheken’ waar we rekening mee kunnen houden? Welke rentevaste periode heeft de voorkeur? Zijn er misschien nog bijzondere voorwaarden van belang? Zodra we deze vragen in kaart hebben gebracht kunnen we de volgende vraag stellen: “Welke geldgever gaan we dit laten financieren?”
 4. De offerte
  Het financieel plan is gemaakt, de eisen zijn bekend en op grond daarvan is de offerte aangevraagd. Klopt het rentepercentage? Is de juiste rentevaste periode genoemd? Staan er geen onverwachte ‘andere’ voorwaarden in? Kortom, is alles precies zoals besproken? Check, check, check? Dan kunnen we door naar de afhandeling!
 5. De afhandeling
  In deze stap ondertekenen we de offerte en gaan we daarna aan de slag met een hele rits aan administratieve afhandelingen. Stappen waar jij je gelukkig niet al te druk om hoeft te maken én weinig van zult merken; De opdracht tot taxatie, het verzamelen van de benodigde documenten, de aanvraag voor de hypotheekgarantie (als dat mogelijk is ), het overleg met de geldgever, het overleg met de notaris, tot en met het compleet maken van het dossier voor de bank. Wij gaan voor je aan de slag!
 6. Het moment suprême; tekenen!

Dit is het moment waar we samen naartoe werken; het tekenen van alle stukken bij de notaris! Belangrijke stukken die wij tot in detail op juistheid gecontroleerd hebben waardoor je met een gerust hart kunt tekenen. Wat een heerlijk gevoel hé? Je kunt nu met een gerust hart de sleutel van je woning in ontvangst nemen! Hypotheekadvies is maatwerk. Maatwerk dat wij graag voor je uit handen nemen!

8 TIPS

Een hypotheek is in wezen een financieel plan om vermogen te vormen met onroerend goed als onderpand. Je leent geld, koopt daarmee een huis, betaalt uiteindelijk de lening terug en bent dan de bezitter van een huis zonder hypotheek: je hebt vermogen gevormd.

Het doel is dus steeds ‘vermogen vormen’. Alleen is de weg daarnaartoe vaak zo verschillend. En niet zelden levert dat nogal eens de nodige keuzestress op.

De bank

In Nederland houden bijvoorbeeld zo’n kleine 100 banken en verzekeringmaatschappijen zich bezig met het verstrekken van hypotheken. En het is logisch dat die allemaal hun eigen hypotheekproduct als ‘het beste’ zullen aanprijzen. Maar hoe zit dat dan? Welke levert je dan de hypotheek die het beste past bij je manier van leven en bij de manier waarop je je toekomst ziet?

Onafhankelijk hypotheekadvies.

Als onafhankelijk hypotheekadviseur is het ons werk de verschillen boven tafel te krijgen. En om samen met je te zoeken naar de meest ideale hypotheek oplossing. Hypotheekvormen, rentevaste periodes, beschermingsconstructies, boeteregelingen, iedere bank gaat daar op zijn eigen manier mee om. Ons werk is je te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft. Daarom hieronder alvast een aantal tips!

 1. Doe nooit een bod op een woning zonder eerst je financiële mogelijkheden te kennen
 2. En wees er ook zeker van, dat de woning geen ‘verborgen’ gebreken heeft. De huiseigenaar is verplicht je die te melden. Maar alleen wanneer je daar naar vraagt!
 3. Wanneer je een bod wilt uitbrengen, doe dat dan onder het voorbehoud, dat de door jouw gekozen financiering doorgang moet vinden. Noem daarbij precies de hypotheeksom, de bank, de rente en de rentevaste periode. Want ‘een hypotheek tegen gangbare marktcondities’ is wel erg vrijblijvend.
 4. Wanneer je het gevoel hebt dat de rente nu erg laag is, koop dan voor de toekomst wat extra zekerheid in. En kies voor een langer rentecontract
 5. Heb je opgroeiende kinderen, kies dan zelfs voor een zodanig lang rentecontract, dat je gedurende de dure ‘kinderperiode’ geen renteverhoging hoeft te verwachten.
 6. In het algemeen, neem nooit te grote risico’s, alleen maar vanwege een lagere maandlast.
 7. En wanneer je toch zelf op zoek wilt gaan naar de ideale hypotheek, kies dan nooit voor de offerte van 1 bank, maar vergelijk. Dat doen wij ook.
 8. Of beter nog, vraag ons je te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.

BEREKENEN MAANDLASTEN

REKENTOOL ÓF EEN GESPREK MET ÉÉN VAN ONZE ADVISEURS?

Een inschatting maken en eerst zelf een berekening maken? Met onze rekentool bereken je je maximale hypotheek én je eventuele maandlasten. Snel, makkelijk en je weet meteen waar je aan toe bent. Nu weet je hoeveel hypotheek je kunt krijgen, maar hoe vervolgens verder?

Het kiezen van een passende hypotheekrente is geen gemakkelijke keuze. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer; zoveel aanbieders, zoveel hypotheekrentes… hoe maak je de juiste keuze? Wij helpen je graag bij het kiezen van de hypotheekrente die bij jouw situatie past.

Omdat wij volledig onafhankelijk zijn, vergelijken wij de hypotheken, rentetarieven en voorwaarden van al onze aanbieders (40+). Dit in tegenstelling tot een bank die alleen zijn eigen product kan aanbieden. Dit scheelt voor jou een hoop, tijd, energie én geld. Klinkt ideaal toch? Maak vandaag nog een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs!

MAXIMALE HYPOTHEEK BEREKENEN

IS OVERSLUITEN VOORDELIG

036-2079988